18 فروردین 1397 - 11:24
شناسه خبر: 6883
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد اعلام کرد:
افزایش شاخص قیمت مواد غذایی برای دومین ماه متوالی
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، شاخص قیمت مواد غذایی فائو با 1.1 درصد (1.8 واحد) افزایش در ماه میلادی مارس، به طور متوسط 172.8 واحد بوده است. شاخص کل با این افزایش برای دومین ماه متوالی روند صعودی را تجربه کرده است به طوری که 0.7 درصد نسبت به مقدار مشابه خود در سال گذشته بالاتر بوده است. همچون دوره گذشته، عمده افزایش در شاخص قیمت مواد غذایی فائو در این ماه نیز در نتیجه افزایش در قیمت های جهانی غلات و لبنیات بوده است؛ این در حالی است که قیمت های جهانی شکر و روغن های نباتی مجدداً کاهش یافته و قیمت های جهانی گوشت نیز با رشد بسیار اندکی روبرو بوده است.
شاخص قیمت غلات محاسباتی سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد در ماه مارس با 2.7 درصد (4.3 واحد) افزایش نسبت به ماه گذشته، به طور متوسط 265.6 واحد بوده است. این شاخص در ماه های اخیر همواره با افزایش روبرو بوده است که منعکس کننده افزایش در قیمت های جهانی غلات اصلی است. افزایش نگرانی ها از بابت وضعیت آب و هوایی، بالاخص افزایش خشکسالی در ایالات متحده و شرایط سرد و مرطوب آب و هوایی در بخش هایی از اروپا، افزایش قیمت های جهانی گندم را به دنبال داشته است. چشم انداز منفی تولید محصول ذرت در کشور آرژانتین، در کنار تقاضای جهانی بالا برای این محصول نیز به افزایش قیمت های این محصول دامن زده است.
شاخص قیمت روغن نباتی فائو اما با اندکی کاهش نسبت به ماه گذشته، در ماه مارس 2017 به طور میانگین 156.8 واحد بوده است. کاهش اندک در قیمت های جهانی روغن های سویا، کلزا و آفتابگردان با افزایش قیمت روغن پالم، که بالاترین سطح تجارت را میان روغن های نباتی در جهان برخوردار است، خنثی شده است. به رغم انتظارات برای تولید فصلی روغن پالم، قیمت های این جهانی این محصول در ماه مارس در نتیجه افزایش تقاضای جهانی و کاهش ذخایر کشورهای مالزی و اندونزی، با افزایش روبرو بوده اند. چشم انداز افزایش تقاضای وارداتی بیودیزل با پایه روغن پالم از ونزوئلا و افزایش قیمت سوخت های فسیلی، نیز از عوامل افزایش قیمت های جهانی روغن پالم محسوب می شوند.
شاخص قیمت لبنیات فائو در ماه مارس با 6.2 واحد (3.3 درصد) افزایش نسبت به ماه گذشته به طور متوسط 197.4 واحد بوده است؛ به طوری که در این سطح تنها به میزان اندکی نسبت به مقدار مشابه خود در سال گذشته رشد داشته است. قیمت های جهانی محصولات کره، پودر شیر کامل و پنیر در این دوره کاهش یافته اند در حالی که قیمت های جهانی پودر شیر بدون چربی در همین بازه زمانی با افزایش روبرو بوده است. میزان تولید شیر پایین تر از سطح انتظاری در نیوزلند و تقاضای بالای وارداتی محصولات کره، پنیر و پودر شیر کامل علل عمده افزایش قیمت های این محصولات بوده اند در حالی که کاهش قیمت های جهانی پودر شیر بدون چربی عمدتاً به علت ذخایر جهانی و تولید بالای این محصول بوده است.
شاخص قیمت گوشت فائو اما در ماه مارس سال جاری میلادی بدون تغییر نسبت به ماه گذشته به طور متوسط 169.8 واحد بوده است. در طول این دوره قیمت های جهانی گوشت گوسفندی و خوک افزایش، گوشت خوک ثابت و گوشت گاو با کاهش روبه رو بوده اند. تقاضای بالا برای واردات گوشت گوسفند بالاخص از سوی کشور چین، تقویت قیمت های جهانی این محصول را به دنبال داشته است، در حالی که کاهش عرضه گوشت خوک در اروپا، قیمت های جهانی این محصول را به میزان اندکی افزایش داده است. در همین زمان، افت تقاضا به همراه انتظار افزایش تولید در نیوزلند، از عوامل تاثیرگذار در کاهش قیمت های جهانی گوشت گاو محسوب می شوند.
شاخص قیمت شکر فائو با 6.5 واحد (3.4 درصد) کاهش نسبت به ماه گذشته و 27 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل، در ماه مارس به طور میانگین 186 واحد بوده است. علت عمده استمرار کاهش قیمت های جهانی شکر را می توان در ذخایر صادراتی بالای این محصول جستجو کرد. افت ارزش پول در برزیل و تعدیل قوانین صادراتی از سوی، زمینه صادرات شکر برای این کشورها را مهیا کرده و سبب کاهش قیمت این محصول در سطح جهانی شده است.